Een dag uit het leven van finance manager en MT lid Ellen Valkering

Een dag in mijn baan als finance manager en MT lid bij Voicebooking is nooit saai en zeker ook nooit hetzelfde!

Goed voorbereiden
Ik vind het prettig om mijn dag net iets eerder te starten dan de rest van de mensen bij Voicebooking.com, dit geeft me het gevoel dat ik alvast een “voorsprongentje” heb en dat ik de controle heb over mijn dag. Ik werk zowel op kantoor als vanuit huis, een heerlijke balans die is ontstaan toen corona voor het eerst opdook in ons land.

Wat er voor mij ook op de planning staat die dag, ik begin elke ochtend met een kopje thee en een rondje door mijn mailbox en die van ons finance team. Ik ga dan nog niet alle mails beantwoorden, want achter veel van de vragen in de mailbox zit wat uitzoek werk, maar dan weet ik in ieder geval wie wat van mij verwacht en of er dringende zaken zijn.

Vergaderingen
Door de week heen heb ik verschillende vergaderingen, die voornamelijk in de ochtenden staan gepland. Naast mijn taken als finance manager heb ik ook nog verantwoordelijkheden als lid van het MT, de belangrijkste vergadering die ik dus om de week heb is de vergadering met het MT. Waarin we bespreken hoe het bedrijf het doet, we kijken hierbij naar hoe de omzet is geweest, hoe we denken dat die zich zal gaan ontwikkelen en welke acties we moeten ondernemen om dit te beïnvloeden. Maar vergaderingen over onze OKR planning, budgetten en een wekelijkse meeting met het hele Voicebooking team zijn een vast onderdeel van mijn werk week.

Focussen
In de middagen heb ik “focus blokken”. Direct na de lunch bel ik vaak eerste de collega’s even met wie ik op dat moment nauw samen werk (als ik niet die dag met hen op kantoor zit). Vervolgens probeer ik een paar uur zo veel mogelijk mail af te handelen. Dit kunnen mailtjes zijn van klanten over betaal afspraken, leveranciers die hulp nodig hebben met het factureren of collega’s die informatie nodig hebben over de afgelopen periode.

Het tweede focusblok is vaak gevuld met de iets grotere taken. We zitten op dit moment midden in de afsluiting van een kwartaal. De werkzaamheden die de afgelopen week bijvoorbeeld in dit blok vielen waren het versturen en maken van de maandrapportages voor de aandeelhouders, de leveranciers een update sturen wat ze hebben verdiend het afgelopen kwartaal, de financiële kwartaal rapportage opstellen en daarvan de cijfers indienen maar ook het maken van een bellijst voor het reactiveren van slapende klanten. In dit blok heb ik dus altijd iets anders.

Mijn dag sluit ik af met het maken van een lijstje met werkzaamheden voor de volgende werkdag en het doornemen van mijn agenda.

Mijn favoriet!
Maar wat is nou mijn meest favoriete taak? Dat is het maandelijks uitbetalen van de lonen, niets maakt mij populairder onder collega’s ;-).
Publicatie datum: mei 2022