Welke Masterclasses kan je allemaal volgen?!

Elke dag iets anders, elke dag een andere smaak, alles via ZOOM én GRATIS!

En we hebben veel smaken! Masterclasses waar Persoonlijke Ontwikkeling en van 'Theorie naar Praktijk' centraal staan. Denk aan LinkedIn, duurzaamheid, storytelling en nog veel meer! Elke dag bieden we 2 masterclasses aan. De ZOOM link staat tijdens de Week van de Stages onder de beschrijving van de masterclasses. Benieuwd wat jij allemaal kan ontdekken? Check het programma en doe mee. 

Masterclass: Jouw Persoonlijke arbeidsmarkt oriëntatie

Maandag 19 april om 11.00

Jouw Persoonlijke arbeidsmarkt oriëntatie. Hoe doe je dat? Door Geert Bukkems

Over de masterclass:
De arbeidsmarkt biedt meer kansen dan ooit voor enthousiaste, ondernemende wereldverbeteraars. Geert legt je in razendsnel tempo uit hoe jij van jouw passie kunt groeien naar een beroep of misschien zelfs een eigen onderneming die bij je past.

Over Geert Bukkems:
Geert (31) is sociaal ondernemer met een sterke focus op talentontwikkeling, media en content creatie. Met de Peelpioniers helpt hij jongeren in de Brabantse Peel op weg naar prachtige (media)carrières.

Masterclass: Vol vertrouwen op stage

Maandag 19 april om 14.00

Vol vertrouwen op stage door Rianne Kuik

Onderwerp van de masterclass is ‘Omgaan met onzekerheid'
• Wat is kwetsbaarheid/onzekerheid?
• Waarom is het handig om er mee om te leren gaan?
• Hoe kan je er je kracht van maken?

Over Rianne Kuik:
Na het behalen van haar HEAO CE diploma in Groningen, heeft Rianne (46) een succesvolle carrière van intercedent tot directeur. In 2012 besluit ze zelfstandig ondernemer te worden. Het werk en de onderzoeksresultaten van Brené Brown over schaamte, moed, kwetsbaarheid en empathie, met name in het bedrijfsleven, zijn een belangrijke inspiratiebron.

Met durfteverbinden.nl inspireert en helpt Rianne bij de ontwikkeling van moed, (zelf)vertrouwen, leiderschap en verbinding.

Masterclass: De verborgen impact

dinsdag 20 april om 11.00 uur

Een gelukkige, duurzame toekomst voor iedereen. Wie wil dat niet? Grote kans dat jij daaraan wilt bijdragen, maar nog niet goed weet hóe. En dat terwijl we veel meer slagkracht hebben dan we vaak denken.

Na de lezing over De verborgen impact heb je genoeg handvatten die je helpen bij het maken van dat soort keuzes.

Over Elise van den Berg (1989): Elise werkt samen met Babette, auteur van het boek De verborgen impact en oprichter van de organisatie, werkte aan de doorontwikkeling van de impact top 10 tool Mijn Verborgen Impact, het opleiden van ambassadeurs, sprekers en trainers, de oprichting van Stichting EcoPositief en vele andere zaken.


Masterclass: Stagelopen is net-werken!

Dinsdag 20 april om 14.00

Stagelopen is net-werken! Hoe netwerken je kan helpen in het vinden, lopen en afronden van je stage door Iris van der Knaap.

Binnenkort mag je voor je studie stage gaan lopen. Hartstikke leuk, maar hoe weet je nou waar je stage wil lopen en wat voor leuke stagemogelijkheden er zijn? En als je eenmaal een stage gevonden hebt, hoe leer je dan zoveel mogelijk over de organisatie waar je stage loopt en de verschillende leuke functies die daar zijn? En hoe zorg je ervoor dat na het afronden van je stage, je in contact kan blijven met je stageplek?

Over Iris van der Knaap: Iris heeft haar studie Geschiedenis in 2014 afgerond aan de Universiteit Utrecht. Aangezien na deze studie de banen niet persé voor het grijpen liggen, heeft Iris door middel van netwerken haar plek gevonden op de arbeidsmarkt. Iris is hiermee ervaringsdeskundige op het gebied van het inzetten, vergroten en verduurzamen van je netwerk.

Dag van de Mediastages: Live kletsen met mediabedrijven én CV check

woensdag 21 april om 09.30 uur


Live in gesprek, net als op een echte stagemarkt, met mogelijke stagebedrijven zoals Banijay, BNNVARA, ITV, KRO-NCRV, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Reshift, UNITED of Warner Bros. Entertainment?

Of je CV persoonlijke laten checken door één van de teamleden van Mediastages?

Dag van de Mediastages: Media Talk

Woensdag 21 april om 11.00 uur

De Media Talk over Clubhouse wordt verzorgd door Kevin van den Berg van BroadcastMagazineYoung.

Wordt Clubhouse een succesvol sociaal medium? Waaraan moet zo’n medium voldoen? En wat kun je als programmamaker nu al met Clubhouse? Zomaar wat vragen die centraal staan in de Mediatalk.

Dag van de Mediastages: Het belang van Socials bij The Voice

Woensdag 21 april om 14.00 uur

Over de Masterclass:
Wat betekent Social Media doorgaans? Hoe belangrijk is Social Media voor producties zoals The Voice of Holland? Hoe bereik je de juiste doelgroep? En alles wat jullie te vragen hebben.

Door Alain de Graaf, Eindredacteur The Voice Digital van ITV Studios Netherlands.
Alain is al ruim 3,5 jaar de kracht achter de Socials van The Voice! Hij is eindverantwoordelijk voor 6 online toppers die alles m.b.t. digitale media rondom The Voice bedenken.

Dag van de Mediastages: Content ontwikkelen voor streamingplatforms

Woensdag 21 april om 16.00 uur

In deze masterclass worden alle stappen verteld van hoe in de filmwereld, en dan vooral die van streamingplatforms als Netflix en Videoland, een simpel ideetje wordt omgezet tot een serie voor een wereldpubliek, van het ontwikkelen en financieren tot het daadwerkelijke filmen, monteren en in de markt zetten van een serie.

Door Isidoor Roebers van Totem Media en EndemolShine. Isidoor studeerde productie op de Filmacademie en startte in het einde van het tweede jaar van deze opleiding al samen met twee andere studenten Fonk Film, dat nog steeds commercials en branded content maakt.

Masterclass: Communicatie met visuals

Donderdag 22 april om 11.00 uur

Masterclass Communicatie met visuals door Willemien van Buro Brand

Over de masterclass:
Met Buro BRAND's trainingen leer je hoe je door te visualiseren beter kunt communiceren en samenwerken, maar vooral je werk zinvoller en leuker kunt maken! Overleggen met je team, je klant, of in scrum-sessies, of agile omgeving? Doe het met visuals! Maak kennis met visueel werken, Zakelijk Tekenen en Buro BRAND. Je zult versteld staan van het resultaat, écht iedereen kan tekenen.

Over Willemien Brand:
Willemien is de oprichtster van Buro BRAND en de auteur van hun boeken. Als kind op school voelde ze zich radeloos verloren; hoe kun je al die informatie nou leren en onthouden? Door alles op te tekenen slaagde ze hierin en werd ze zelfs het populairste meisje van de klas.

Masterclass: Hoe werkt LinkedIn nou goed?

Donderdag 22 april om 14.00 uur

Hoe werkt LinkedIn nou goed? door Marcel Molenaar

Over de masterclass:
In deze sessie deelt Marcel zijn kijk op hoe jij je netwerk kunt opbouwen en je carrière via LinkedIn kunt boosten.
Ook geeft hij je concrete tips en trucs waarmee je profiel op zal vallen.

Over Marcel Molenaar:
Marcel is de baas van LinkedIn Benelux en hij vertelt jou graag hoe LinkedIn werkt & wat jij eraan kunt hebben.

Stagelopen met een functiebeperking

Vrijdag 23 april om 11.00 uur

Over de masterclass:
Vind jij het lastig om je met je functiebeperking goed voor te bereiden op de arbeids- of stagemarkt?
Weet jij niet goed wanneer je je functiebeperking moet melden? In deze workshop willen we jou handvatten geven zodat jij de perfecte stage voor jou kunt vinden!

Contactgegevens coaches:
Irene Stortenbeek - Coach/Workshopbegeleider SWOM
Sier de Jonge - Stagiair Stagedesk/Ervaringsdeskundige
Carlijn Stolwijk - SWOM Stagedesk Coach

Contactgegevens Stagedesk SWOM:
Stage@studerenenwerkenopmaat.org
www.studerenenwerkenopmaat.org

Websites:
Tips: https://ecio.nl/veelgestelde-vragen/
Blog: https://cvster.nl/amp/blog/sollicteren-met-een-beperking
AskJan: http://askjan.org
Enquête: https://forms.gle/QHPfjq5qgwp7q8Eb9

Masterclass: Solliciteren met een verhaal

Vrijdag 23 april om 14.00 uur

Solliciteren met een verhaal door Harry Slagman

Over de masterclass:
Wat verhalen te maken hebben met stage en werk? Alles! Werken met plezier én met succes valt of staat met hoe je praat en luistert. Kortom goede communicatie.
In dit webinar nemen we je mee in de kracht van Storytelling door pakkende voorbeelden.
Waarom het werkt, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt in jouw werkomgeving. Vervolgens leer je hoe je stap voor stap het verhaal kunt vinden én uitwerken dat past bij jouw eigen werksituatie. Een verhaal, dat je de volgende dag direct kunt gebruiken."

Over Harry Slagman:
Jarenlang werkte Harry in de arbeidsbemiddeling. Honderden mensen zaten tegenover hem op zoek naar die ene baan of een prachtige stage. In al die jaren leerde hij wat wel én wat niet werkt bij het succesvol solliciteren naar een baan of stage. Het opdreunen van je CV en het “spugen” van fantastische redenen om jou aan te nemen werkt in ieder geval niet. Je hebt nog iets nodig.