Hoe pak je als bedrijf je kansen op de huidige arbeidsmarkt?

Op deze krappe arbeidsmarkt, kan het lastig zijn om de ideale werknemer te vinden, en dat terwijl deze juist zó belangrijk is. De sollicitant heeft tegenwoordig ruim de keus en dus moet je opvallen. Lees verder hoe je de leukste werknemers aantrekt én behoudt!

Onboardingsproces is key
Om op te vallen als werkgever wil je uiteraard als beste uit de verf komen om de leukste en meest gemotiveerde werknemers aan te trekken. Echter is het onboardingsproces misschien wel nog belangrijker, want wist je dat 30% van de werknemers ook weer vertrekt binnen de eerste paar maanden?

De grootste reden daarvan is dat de verwachtingen over bijvoorbeeld het takenpakket of de bedrijfscultuur niet overeenkomen met de werkelijkheid. Om dit voor te zijn en dus je beste werknemers te behouden, is het belangrijk om vooraf transparant te zijn en een goede inkijk te geven in de functie.

Gratis advies
Talent this way is niet alleen een vacatureplatform, maar ook jouw rechterhand als het gaat om het schrijven van vacatureteksten, advies geven over salarissen of het promoten van jouw vacatures en ‘werkbij’ site. We kunnen altijd met je meedenken om ervoor te zorgen dat je de beste werknemers aantrekt, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt.

Hier alvast 5 tips:

 1. Geef een goed beeld van hoe een werkdag eruitziet
  Een goede omschrijving van de functie is belangrijk, maar om een nog beter beeld te creëren van het werk geef je een omschrijving van hoe een gemiddelde werkdag eruitziet. Op deze manier schep je aan de voorkant al duidelijkheid en trek je de juiste mensen aan.
 2. Vertel wat over de bedrijfscultuur
  Hoe gaan de collega’s met elkaar om in een bedrijf? Is dit vooral formeel of informeel? Lopen jullie in pak of spijkerbroek?
 3. Vraag hulp bij je zwakkere punten
  Het kan heel lastig zijn om een goede en aantrekkelijke vacaturetekst te schrijven. Vraag hier dus vooral hulp bij, we helpen je graag!
 4. Vertel wat ze gaan verdienen
  Iedereen wilt weten waar ze het voor doen. Geef een salarisindictie zodat de sollicitanten weten waar ze aan toe zijn.
 5. Wees een goede opdrachtgever
  Lief zijn, begrip hebben voor je medewerkers!


Publicatie datum: februari 2024