Een dag in het leven van Jousha Brouwers, online content creator

Een dag in het leven van Jousha Brouwers, online content creator

Jousha Brouwers is sinds 2018 online content creator op de online redactie van Radio 538. Samen met haar collega’s is zij verantwoordelijk voor alle content op 538.nl, de 538-app, Facebook, Instagram, TikTok en YouTube. Ook is Jousha verantwoordelijk voor alle commerciële content en begeleidt ze de stagiairs.

07:45 uur
Om 07:45 vertrek ik vanuit huis. Ik moet best een stuk rijden (en in de spits!), dus neem een beker koffie en een smoothie mee voor onderweg. In de auto luister ik naar De 538 Ochtendshow. Zo weet ik als ik op kantoor aankom al een beetje wat er vanochtend allemaal is voorbijgekomen én ben ik meteen op de hoogte van het nieuws. Handig!

09:00 uur
Ik kom aan in Hilversum. Het is maandag, dus dat betekent: bijkletsen over het weekend met m’n collega’s! Onze redactie bestaat uit tien personen en iedereen heeft zijn of haar eigen taken. Zo zit één van mijn collega’s ’s ochtends vroeg al bij De 538 Ochtendshow, zit een ander ’s middags bij De 538 Middagshow, hebben we een designer, een stagiair én een aantal content creators, waaronder ik dus. 

09:15 uur
Vanmiddag hebben we onze wekelijkse redactievergadering waarin we de globale planning voor de week maken en onze ideeën aan elkaar pitchen. Tijd om die goed voor te bereiden!

10:30 uur
Onderdeel van mijn werk is dat ik zorg dat alle commerciële content goed wordt afgetikt. We hebben op Radio 538 wekelijks winacties en daar horen soms ook social media posts bij. Voor een bepaalde klant heb ik een aanjaagvideo in gedachte, die ik samen met een andere redacteur ga uitwerken in deze meeting.

11:00 uur
Sinds een paar jaar ben ik stagebegeleider. Ik vind het onwijs leuk om studenten alle ins en outs van het vak te leren. In februari komt er weer een stageplek vrij en daarvoor heb ik al een aantal aanmeldingen binnen. Samen met een collega neem ik ze door om te kijken wie ik een proefopdracht wil sturen.

12:00 uur
Lunch time! We lunchen altijd gezellig met de hele redactie tegelijk. Elke maandag maken we na de lunch een lekkere wandeling. Ons kantoor ligt op een hele mooie plek, dus we kunnen deze week een echte herfstwandeling maken. We wandelen specifiek op deze dag omdat we straks gaan brainstormen en de frisse lucht ons lekker actief (en daarmee creatiever!) maakt.

13:00 uur
Het is tijd voor de redactievergadering waarbij we brainstormen over content die we deze week gaan maken. Laptops en telefoons zijn verboden in deze meeting, behalve voor mij, want ik zorg ervoor dat alle content goed in de agenda wordt gezet. Voordat we brainstormen, nemen we eerst de cijfers van vorige week door. Wat heeft goed gescoord en wat niet? We bespreken Facebook, Instagram, TikTok en YouTube. Dit is een belangrijk onderdeel voor ons, want het laat zien wat we goed doen en wat beter kan.

Hierna gaan we over op het brainstormen. Iedereen krijgt de beurt om een idee te pitchen en samen maken we dat idee beter. Tijdens het pitchen komt van alles voorbij: van een artikel over een nieuwe artiest tot een TikTok-challenge die we écht moeten opnemen en van een grappige meme tot een aanjaagvideo.
Na ongeveer een uur hebben we de agenda gevuld. Er blijft natuurlijk altijd plek over voor content die we niet kunnen plannen, want je weet maar nooit wat er morgen allemaal gebeurt!

14:30 uur
’s Middags heb ik een kennismaking met een nieuwe collega. Altijd leuk en interessant om te horen wat andere mensen hiervoor hebben gedaan, hoe ze dat hebben ervaren en wat ze bij ons hopen te vinden!

15:00 uur
De rest van de dag besteed ik aan het maken van content voor onze socialkanalen. In de redactievergadering hebben we net alle ideeën bedacht en verdeeld, dus genoeg te doen! Een aantal werkzaamheden die voorbijkomen: het ondertitelen van video’s, het maken van thumbs (de stills die je op onze feeds ziet), het editen van TikToks, het schrijven van artikelen voor de site, het maken van Stories en het inplannen van pushberichten.

17:30
Zo, dat was ‘m alweer! De dagen vliegen altijd voorbij, helemaal op de drukke maandag. Morgen weer een dag!
Publicatie datum: maart 2024