Hé Mediaprofessional, het is (bijna) zomervakantie; tijd voor reflectie

De zomer is in volle gang en veel mensen maken zich klaar voor hun langverwachte en welverdiende vakantie. Er is tijd voor ontspanning, plezier en ontdekking. Deze periode biedt ook de kans om stil te staan bij ons leven, onze doelen, en hoe we omgaan met onze privé- en werkverplichtingen. Het is tijd voor bezinning, tijd om na te denken over hoe ons leven in elkaar zit en of we echt tevreden en gelukkig zijn met de balans tussen werk en privé.

Een belangrijk aspect in ons leven is de balans tussen ons privé- en werkend leven. Zijn we voortdurend verstrikt geraakt in onze professionele verantwoordelijkheden, waardoor we niet genoeg tijd hebben voor onszelf, onze familie en onze vrienden? Of is het juist andersom, en verwaarlozen we ons werk, onze carrière omdat we te veel bezig zijn met ons persoonlijke leven?

Het is zoeken naar het evenwicht dat bij onze eigen behoeften past. Het kan zijn dat we op sommige momenten meer focus op ons werk moeten hebben, terwijl we op andere momenten onze privé leven prioriteit willen of moeten geven. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans die voldoening geeft en gelukkig maakt.

Word jij blij en gelukkig van de manier waarop jij je leven nu leidt?
Een essentiële vraag om jezelf te stellen tijdens deze periode van reflectie is: maakt mijn huidige levensstijl mij echt gelukkig? Brengt mijn werk voldoening? En geniet ik voldoende van mijn vrije tijd?

Als het antwoord op een van deze vragen "nee" is, is de vakantieperiode een uitgelezen moment om na te denken over verandering. Verandering kan eng lijken, maar het kan ook een kans zijn om een leven te creëren dat beter past bij je echte verlangens en behoeften.
Als je tijdens deze zomerse bezinning tot de conclusie komt dat verandering in je werk inderdaad nodig is, wees dan niet bang om de mogelijkheden te onderzoeken. Talentthisway.nl is een geweldige plek om te beginnen. Op ons jobboard vind je volop kansen in de media en creatieve industrie. Voor tips over solliciteren en alles wat daar bijkomt kijken kan je persoonlijke advies krijgen als je belt naar 035 6466 222 of mailt naar info@talentthisway.nl

Ga genieten van de zomer, neem de tijd om je leven onder een vergrootglas te bekijken en als je behoeften ontdekt om te veranderen, ga er dan voor! Wij staan voor je klaar.
Publicatie datum: juli 2023