Een dag uit het leven van Videoredacteur Schooltv.nl Floor Verkerk

Iedere week vertelt een media-professional hoe een werkdag er uit ziet. Deze week is het woord aan twee collega’s van Schooltv.nl; Floor Verkerk die nu enkele jaren aan boord is én Erik Appelman die al jaren ervaring heeft.

Een (donder)dag op het werk van Floor Verkerk

Om half 10 kom ik de redactie binnen. Ik klap mijn laptop open en check nog even een Instagram-post over de onafhankelijkheid van Indonesië. In de trein zag ik op mijn telefoon al dat die niet goed was doorgekomen, dus dat wil ik gelijk even regelen. Om 10:00 hebben we onze wekelijkse vergadering met het team. Hierin bespreken we waar we mee bezig zijn, wat er voor nieuwe dingen aankomen en waar we tegenaan lopen. Daarna ga ik aan de slag met het script van een nieuwe video over de oorzaken en gevolgen van de Cubacrisis. Deze video wordt straks onderdeel van een nieuwe serie geschiedenis-explainers onder de noemer ‘FF terugspoelen’. Voor mijn research kijk ik, bij gebrek aan NPO-documentaires over dit onderwerp, een Netflix-documentaire over Cuba. Om half 1 ga ik met mijn collega’s lunchen in het bedrijfsrestaurant. Een fijne onderbreking op de dag.

Na de lunch ga ik verder met het script. Om 14:00 komt er een collega langs van de Marketingcommunicatie-afdeling. We spreken de leader voor de nieuwe serie FF terugspoelen door. Hij gaat hier de komende tijd mee aan de slag.
Hierna doe ik nog een audiocheck bij de pilot-aflevering van FF terugspoelen in Adobe Première. Toch nog wat bijschaven aan de achtergrondmuziek.

Het is 16:00. Tijd om nog wat mailtjes te beantwoorden. Ik heb bevestiging dat ik de nieuwe schoolplaat over de Kinderboekenweek online kan zetten, dus daar maak ik even een afbeelding voor en dan zet ik deze online. Verder mail ik over wat technische details voor de komende draaidag van FF terugspoelen en heb ik mailcontact met een illustrator. Zij is bezig met illustraties en animaties voor een nieuwe schoolplaat over ecosystemen. Volgende week gaan we aan de slag om deze plaat technisch in elkaar te zetten met behulp van het bedrijf Q42.

Ik leg nog even de laatste hand aan de eerste versie van het script over de Cubacrisis en stuur het op naar mijn eindredacteur. Ik werk daarna nog wat ideeën uit voor de leader en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.

Wil je weten hoe Erik zijn dag eruit ziet? Dat lees je hier.
Publicatie datum: oktober 2023