Een dag uit het leven van Redactie Coördinator Yorick Bauman

Iedere week vertelt een media-professional hoe een werkdag er uit ziet. Deze week is het woord aan Yorick Bauman, Redactie Coördinator bij Southfields. Southfields is het grootste sportproductiebedrijf van Nederland. Zij maken content zoals televisieprogramma’s en documentaires voor onder andere ESPN en ZiggoSport.

Wie is Yorick Bauman?
Ik ben inmiddels 38 jaar, getrouwd, de trotse vader van twee kinderen en ik werk dus als Redactie Coördinator bij Southfields. De Redactie Coördinator is de spin in het web van de Redactie. Je fungeert als aanspreekpunt voor mensen van binnen en buiten de organisatie. Je zorgt dat iedereen aan de juiste informatie komt om zijn of haar werk goed te kunnen doen. Bovendien zorg ik samen met mijn planster voor een goede en logische planning voor alle (eind)redacteuren. Daarnaast heb ik een aantal HR-taken zoals het aannemen van stagiairs en nieuwe collega’s. Maar ook het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken met redacteuren.

En hoe ziet mijn dag er uit?
Maandag 30 oktober. Een mooi begin van een nieuwe week! Ik woon zelf in de regio Rotterdam en het kantoor van Southfields staat in Amsterdam. Dus vandaar dat ik probeer om rond 08.30 uur van huis te vertrekken. Aansluiten in de file en iets voor 10.00 uur ben ik in de Hoofdstad. Eerst tijd voor een kopje koffie.

10.00 uur
Het opstarten van de werkdag. Ik praat met collega’s over het afgelopen sportweekend, werk mijn mail bij en overleg met de planster over urgente zaken. Meestal kijken we eerst samen kijken naar de planning op de korte termijn. Hebben we alles goed gepland voor de komende weken? Zitten er nog veranderingen of nieuwe projecten aan te komen? Hebben we nieuwe verzoeken van collega’s en/of klanten?

12.00 uur
Na een goede en effectieve start van de dag is het natuurlijk tijd voor de lunch. Samen met de collega’s van ons moederbedrijf Banijay, kan iedereen uitgebreid eten in de kantine. Aan keuze in ieder geval geen gebrek.

13.00 uur
Na de lunch is het tijd voor een meeting. Iedere maandag komen we met alle eindredacteuren van ZiggoSport bij elkaar om terug te kijken op de afgelopen week en vooruit te kijken naar de komende periode. Het was een drukke week voor Southfields, misschien wel één van de drukste van het hele kalenderjaar. Met mooie uitzendingen rondom het WK Rugby, El Clásico, de Formule 1, Champions League, enz. Er zijn natuurlijk altijd dingen die beter kunnen maar al met al is iedereen zeer tevreden over de afgelopen week.
14.00 uur
Na de interne meeting meteen door. Samen met mijn collega van de Afdeling Socials, bespreken we met iemand van ESPN de bezetting op de Redactie. Is de klant tevreden met de huidige samenwerking? Wat kunnen we verwachten de komende periode? Zien we nog knelpunten in de planning de komende weken? Waar zouden we graag nog een extra redacteur op willen indelen? Allemaal zaken die we bespreken.

15.00 uur
Even snel een bekertje water pakken en op naar de receptie. Daar zit een potentiële stagiair te wachten. Bij Southfields bieden we meerdere studenten graag de kans om zich te ontwikkelen. Ik ben 15 jaar geleden zelf ook ooit begonnen als stagiair en de ervaring leert dat het voor beide partijen een mooie kans kan bieden. Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar enthousiaste studenten van de opleiding Journalistiek. Zodat ze meteen kunnen meedraaien bij één van onze opdrachtgevers. Een meewerkstage is toch het meest interessant voor iedereen.

18.00 uur
Na het bijwerken van mijn mail, een paar belletjes en wat appjes, stap ik in de auto om achteraan te sluiten in de file. Met een voldaan gevoel rijd ik weer terug naar huis. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!
Publicatie datum: december 2023