Een dag uit het leven van ondernemer Fabian van Beek

Iedere week vertelt een media-professional hoe een werkdag er uit ziet. Deze week is het woord aan Fabian van Beek, initiatiefnemer van Greenbookings.

Wie is Fabian van Beek?
Mijn naam is Fabian van Beek en ik ben een enthousiaste ondernemer en oud-stagiair van het Instituut voor Beeld & Geluid. Tijdens mijn stage bij dit instituut, heb ik onder begeleiding van Hylke Thiry een nieuw initiatief ontwikkeld genaamd: Greenbookings. Greenbookings is een platform in de evenementensector waarbij per boeking wordt gespaard voor het planten van bomen, een concept dat duurzaamheid en betrokkenheid combineert.

De pitch en de Business Case
Laat me je meenemen naar het moment waarop Greenbookings tot leven is gekomen. Na mijn stage kreeg ik de kans om het concept te pitchen voor het Breed MT van Beeld & Geluid. Een uitdagende taak die ik grondig voorbereidde met uren van research en gesprekken met verschillende afdelingen. De pitch was succesvol, maar het MT wilde meer inzicht krijgen of Greenbookings paste binnen de missie en visie van Beeld & Geluid.

Om hierop antwoord te kunnen geven, schreef ik een uitgebreide Business Case waarin ik alle aspecten van Greenbookings heb uitgewerkt. Ik ben in gesprek gegaan met collega’s, beoordeelde de duurzaamheidsinspanningen van Beeld & Geluid en formuleerde een helder plan voor Greenbookings.

Na het succesvol presenteren van de Business Case aan het Klein MT kreeg ik toestemming om Greenbookings verder te ontwikkelen namens Beeld & Geluid. Ik ben ontzettend trots op deze mijlpaal en ik ben met volle enthousiasme aan de slag gegaan.

Echter, het MT was ook geïntrigeerd door het potentieel van Greenbookings als een onafhankelijk initiatief. Ze besloten dat Greenbookings een losse stichting moest worden, geheel gewijd aan het bereiken van het duurzame doel: de evenementensector te helpen naar een duurzamere sector.

De officiële oprichting van Stichting Greenbookings zal plaatsvinden in september. Dit bijzondere moment zal symbool staan voor de groei en het succes van ons initiatief.

Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Beeld & Geluid in mij en Greenbookings heeft. Het is mijn passie om samen met een team van gedreven partners en collega's dit duurzame concept verder te laten groeien en een blijvende impact te maken op het milieu en de evenementensector.

En hoe ziet mijn dag er uit?
Sinds de opstartfase zijn mijn dagen gevuld met het coördineren van Greenbookings. Zo werk ik samen met de afdeling juridische zaken en sluit ik intentieverklaringen met partners. Daarnaast werk ik nauw samen met de websitebouwer om het platform te ontwerpen. Ik reis door het hele land om nieuwe aangesloten locaties en partners te werven, zodat we met Greenbookings een breed netwerk kunnen opzetten. Verder presenteer ik Greenbookings voor organisaties zoals The Unique Venues of Amsterdam en dergelijke en houd ik de aangesloten locaties en partners op de hoogte over de voortgang van Greenbookings. Elke dag is anders, wat steeds meer motivatie met zich meebrengt om mij in te zetten voor dit mooie initiatief.

Een inspiratie voor anderen
Het opstarten van Greenbookings is een reis vol uitdagingen en vreugde. Het is fantastisch om op evenementen zoals Eventsummit te staan en te zien hoe Greenbookings wordt omarmd door de evenementensector. Elk moment, elke stap en elke samenwerking heeft mij geïnspireerd om verder te gaan en Greenbookings tot een groot succes te maken.

Ik geloof in de kracht van duurzaamheid en betrokkenheid en ik hoop dat Greenbookings een voorbeeld zal zijn voor anderen. Een initiatief dat niet alleen evenementen verrijkt, maar ook bijdraagt aan een groenere en meer bewuste wereld.

Publicatie datum: oktober 2023