Een dag uit het leven van Eindredacteur Schooltv.nl Erik Appelman

Iedere week vertelt een media-professional hoe een werkdag er uit ziet. Deze week is het woord aan twee collega’s van Schooltv.nl; Erik Appelman die al jaren ervaring heeft én Floor Verkerk die nu enkele jaren aan boord is.

Een (donder)dag op het werk van Erik Appelman

Iedere dinsdag en donderdag werken we met het hele team op kantoor op het Mediapark in Hilversum. Dus ook vandaag op de fiets richting Hilversum. Eenmaal aangekomen, snel een koffie en dan heb ik nog een half uur voor het begin van mijn eerste vergadering.

Ik gebruik dit half uur om snel door mijn mailbox te gaan. Een aantal mails eruit gedaan over lopende zaken. De fotograaf die ons gaat helpen met een foto van de plenaire zaal van het Europees Parlement in Brussel gaat tijd voor ons vrijmaken.

Om 10:00 uur staat het wekelijkse redactieoverleg gepland. We bespreken de lopende projecten, waaronder het bepalen van nieuwe onderwerpen voor onze uitleganimaties (Clipphangers). In het kader van serious request komt er in ieder geval een aan over ALS. Ook andere projecten komen aanbod, waaronder ‘FF-terugspoelen’, onze geschiedenis explainers voor het VO en de onderwerpen voor de ‘in de klas’ bewerkingen. Interessant is (zeker als oud-aardrijkskunde docent) de bewerking die we gaan doen van ‘Govert naar de kern van de aarde’.

We zijn op tijd klaar voor het volgende overleg. Ditmaal met de coördinerend producer van onze afdeling. Een belangrijk moment is de intekening van Schooltv.nl en ‘In de klas’ voor 2024. Ik heb de projectplannen en het budgetaanvraag klaar, zodat het naar de NPO kan worden gestuurd voor toekenning. We nemen in dit overleg gelijk nog wat personeelsissues mee en het voorgenomen samenwerkingsproject met Prodemos.

Het is inmiddels half een en tijd voor de lunch. Een eindje lopen naar het gezamenlijke restaurant van VPRO, BNNVARA en de NTR voor een broodje en een drankje en even bijpraten over ander zaken dan werk.

Na de lunch staat een derde overleg op het programma. Op dinsdag en donderdag overleggen we veel, omdat dat het beste gaat met elkaar op kantoor. Ditmaal spreken we elkaar over het Edumake-project. Een Europees project wat wij onder andere in samenwerken met de VRT. We hebben hiervoor een interactieve chatbox gebouwd die we gaan testen in het onderwijs.

Tussendoor loop ik even naar de koffiecorner van de NTR. Hier kan ik een goede koffie krijgen en neem even de tijd om het een en ander te bekijken. Vooral ook de nieuwe producten die op de plank liggen. Er zijn twee animaties binnen over de ‘blindedarmontsteking’ en ‘metaforen’. Ook de eerste opzet van de interactive over ecosystemen is mooi om te zien. Echt goede voorbeelden van educatieve Schooltv-producten.

Daarna weer snel door naar mijn laatste overleg voor vandaag. Samen met de afdeling digitaal bespreken we het overzetten van de inloggegevens van onze abonnees naar de nieuwe site die er dit najaar aan zit te komen.

De laatste anderhalf uur van deze werkdag besteed ik aan mijn mailbox en het afronden van een verslag over vakgebieden en categorieën in het onderwijs, ook voor de nieuwe site. Ik sluit af met dit verslag over mijn werkdag. Die zit er nu op, lekker weer op de fiets terug naar huis.

Wil je weten hoe Floor haar dag eruit ziet? Dat lees je hier.
Publicatie datum: oktober 2023