Wat is finance?

De financiële sector is een van de belangrijkste sectoren (money makes the world go round), maar wat houdt dit brede begrip eigenlijk in? Bij veel mensen heeft de financiële sector een beetje een stoffig imago, maar wellicht weet jij al dat deze sector allesbehalve saai en stoffig is.

In de financiële wereld zit je niet de hele dag achter een computer cijfertjes bij elkaar op te tellen, maar kan je veel meer doen dan dat. Je kan bijvoorbeeld in de rol van financieel expert kruipen bij een groot bedrijf zoals Coolblue, directeur worden van een bedrijf in welke sector dan ook of je eigen bedrijf opzetten. Of wil je werken als boekhouder, belastingadviseur, consultant, administratief medewerker of als verzekeringsagent? Ook een internationale carrière is mogelijk, aangezien er overal ter wereld behoefte is aan de kennis die jij hebt. Door jou in je financiële rol, wordt een bedrijf succesvol.

Weet jij alles over termen zoals blockchain, big data en people, planet, profit? Of wil je hier alles over leren? Volg jij een opleiding accountancy, bedrijfskunde, finance & control, financieel administratief medewerker of een andere opleiding waarmee je je in de wereld van de financiële sector waant? Doe met jouw kennis ervaring op in de praktijk door middel van een stage. Met een stage ervaar je niet alleen hoe het is om in het bedrijfsleven te werken, maar kun je ook oriënteren. Weet je nog niet zo goed wat je wilt doen en welke richting je op wilt? Een stage is de uitgelezen kans om uit te zoeken wat je leuk vindt en wat bij je past.

Of je nou MBO, HBO of WO doet, in de financiële sector zijn er kansen voor jou. Op onze website staan vacatures van bedrijven, zoals Achmea, Deloitte, ING, Vattenfall, Rabobank, Gemeente Amsterdam en meer! Vind jouw droomstage op Talentthisway.nl en match direct. Publicatie datum: mei 2022