Een dag uit het leven van Talent Partnerships Manager Kim de Bruin

Iedere week vertelt een media-professional hoe een werkdag er uit ziet. Deze week is het woord aan Kim de Bruin, Talent Partnerships Manager bij We Are Era.

Ik werk nu al meer dan 3 jaar als Talent Partnerships Manager bij We Are Era; een social agency dat door heel Europa verspreid is. Zelf werk ik binnen het Management team, wat inhoudt dat ik verantwoordelijk ben voor een portfolio aan social influencers die ik met alles help zodat zij zich volledig kunnen focussen op het maken van de content.

Supervaak krijg ik de vraag hoe mijn week eruit ziet, maar ik moet je heel eerlijk zeggen dat mijn werk zo divers is dat ik vaak op zondag nog niet weet wat ik maandag allemaal ga doen! Dus ik neem jullie gewoon gezellig mee in een random dagje bij mij op kantoor.

06:05 Opstaan en sporten
Voordat ik naar werk ga, vind ik het heerlijk om even te sporten. Omdat ik tijdens mijn werk zo aan-sta kan ik na mijn werkdag eigenlijk alleen nog maar verlangen naar mijn bank en favoriete serie. Daarnaast ben ik ook een mega ochtend persoon en vind ik een lege sportschool fantastisch.

09:00 Op de fiets springen naar kantoor
Ons kantoor staat in de moderne Houthavens van Amsterdam. De fietsroute is net zo prachtig, lekker langs het IJ en als je geluk hebt met een pittig windje in de rug. Je bent er zo!

09:15 Installeren op een flexplek en mijn inbox + whatsapp + Teams openen
Wij hebben geen vaste plekken op kantoor, dus als ik aankom ga ik op een plekje zitten die mij die dag aantrekt en check ik altijd eerst mijn WhatsApp (waar ik het meeste contact heb met de influencer die ik begeleid), mijn inbox (waar ik contact heb met de klanten) + Teams (waar ik dag in dag uit met mijn collega’s praat). Wat komt er dan allemaal binnen? Denk aan commerciële aanvragen, event uitnodigingen, projectmanagement, contracten, meeting afspraken, rapportages en soms ook gewoon gezellig kletsen natuurlijk.
Ik leg ook alvast mijn laatste hand aan het nieuwe strategieplan en kanaaloptimalisatie van de meeting die ik later deze dag heb.

10:00 Team meeting
Met het Management team hebben we wekelijks meetings om met elkaar te bespreken hoe het ervoor staat. Hoe kunnen we een bepaalde influencer helpen met het uitbouwen van zijn of haar online strategie? Zijn er interessante uitnodigingen binnengekomen? Moeten we extra oplettend zijn op bepaalde aspecten? Welke nieuwe trends kunnen we doorvoeren binnen onze strategieplannen etc.

11:00 Eerste meeting met Influencer
Ik zorg ervoor dat ik al mijn talenten regelmatig spreek en zie. Dit kan over alles gaan! Soms nemen we alle kanalen door en kijk ik echt naar de cijfers  zijn we bezig met een stijgende lijn of laten de cijfers ons zien dat we toch een andere kant op moeten gaan? Daarnaast plan ik ook vaak brainstorms in om de talenten toch weer wat meer energie te geven.
Soms zijn meetings samen met de influencer en de klant omdat er ontzettend spannende projecten in de pipeline zitten en die moeten we natuurlijk samen vieren en bedenken.

12:30 Lunchtime
Gezellig met alle andere collega’s schuiven we aan bij de bartafel en bewonderen we iedereens lunch. Ik ben momenteel erg fan van de sushi bowl van de AH (met sriracha).

13:15 Externe afspraak
We springen weer op de fiets voor een externe afspraak. Er is namelijk een PR-dag bij een PR-bureau. Dit zijn een soort ‘open dagen’ dat PR-bureaus de merken die zij vertegenwoordigen uitnodigen om iets over zichzelf te vertellen. Vaak ga ik hier samen met een van de influencers heen die ik begeleid om kennis te maken met potentiële nieuwe samenwerkings partners. Maar ook om te netwerken met nieuwe talenten. Het is ontzettend belangrijk dat je als influencer niet alleen op je eigen kanalen te zien bent, maar ook op die van anderen.

15:30 Trein richting huis
Vaak combineer ik de trein met werk: lekker efficiënt en zo gaat de tijd wat sneller. Zo kan ik gemakkelijk alle mailtjes weer bijwerken die er zijn bijgekomen in de tijd dat ik de afspraak buiten de deur had. Je moet je voorstellen dat ik dagelijks in charge ben voor zo’n 10 mailboxen: dus dat kan best oplopen!

16:30 Opvolging geven aan lijntjes
Vaak na zo’n dag met allerlei meetings en afspraken loopt mijn to do-lijstje alleen maar op met pdf-jes die je moet nasturen, contracten die je moet maken, nieuwe netwerk connecties die je even een mailtje stuurt voor het opzetten van een leuk project en ga zo door 😊. Dit doe ik dan nog even thuis. Daarnaast check ik ook gelijk of alle content die die dag live moest gaan bij de influencers live staat, of alles voor de volgende dag voor hen duidelijk is en of ik zo meteen met gerust hart mijn laptop kan dichtklappen.

18:00 Laptop dicht en rondje wandelen
Doordat ik superveel energie krijg van mijn werk en de hele dag mega sociaal bezig ben klap ik vaak mijn laptop dicht als een echte adrenaline-junkie. Ik merk dan dat ik even moet ontprikkelen en ga daarom vaak een rondje wandelen terwijl ik een nieuw boek lees  ja lopen en wandelen is écht het nieuwe tiktokken en wandelen. Héérlijk (wel uitkijken als je oversteekt)
Publicatie datum: november 2023