Kunstpodium T is een platform voor talentontwikkeling bij startende kunstenaars. We bestaan sinds najaar 2007 en zijn gevestigd in het centrum van Tilburg. Onze missie is om talent bij jonge beeldende kunstenaars te (blijven) stimuleren en ondersteunen. In onze diverse projecten staan creativiteit, uitwisseling van kennis en experiment centraal. Startende kunstenaars uit binnen- en buitenland ontmoeten elkaar en praten met vakgenoten en experts. Ze tillen hun eigen identiteit als kunstenaar steeds opnieuw naar een hoger niveau.

Uitgangspunt van onze projecten is het concept van ‘de lange leerlijn’. Leren en ontwikkelen beperkt zich niet tot het reguliere onderwijs; ook na het afstuderen gaat de ontwikkeling door. Kunstpodium T begeleidt kunsttalent vanaf de basisschool tot en met de postacademische ontwikkeling van afgestudeerde kunstenaars: op weg naar een leven als professioneel en gerenommeerd kunstenaar.

De ondersteuning van deze lange leerlijn wordt vormgegeven door een aantal projecten. Het Apprentice Master-project staat daarin centraal. Net afgestudeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland, de apprentices, worden gekoppeld aan gerenommeerd kunstenaars, de masters. De selectie van de kunsttalenten wordt samen met de academies gedaan. De apprentices gaan in groepjes het gesprek aan over kunst. Het project wordt afgesloten met een expositie op een van de aangesloten locaties. Het ARTpart-project richt zich vooral op de professionele ontwikkeling van de kunstenaar als zelfstandig cultureel ondernemer in de vorm van een helpdesk die vraaggestuurd werkt. Allerlei dingen kunnen aan bod komen: financieel inzicht, time management en kunstinhoudelijke zaken. Met het project de De Nieuwe Vincent krijgt het beginnend kunsttalent in Brabant een extra steuntje in de rug. In de talenthub Inversie werken we samen met TAC Eindhoven en Witte Rook Breda om een aantal Brabantse kunsttalenten intensief te begeleiden middels een intensief ontwikkelingstraject.

Openstaande vacatures

Helaas zijn er momenteel geen stageplekken beschikbaar voor dit stagebedrijf.