Het gerenommeerde Amsterdamse productiehuis IJswater Films is opgericht door producent Marc Bary en bestaat verder uit producent Nicky Onstenk, Head of Productions Stine Flex en een wisselende bureau stagiair (per half jaar). Er wordt gewerkt met een vaste boekhouder en ICT medewerker. Als er een productie is gefinancierd, werkt er een uitvoerend productieteam op kantoor. Er wordt met zowel nieuw- als gevestigd talent gewerkt aan kwalitatieve films en series, zowel nationaal als internationaal.

Inmiddels worden er alweer meer dan 25 jaar kwalitatieve korte en lange speelfilms, documentaires en series ontwikkeld en gerealiseerd, zoals DE POOLSE BRUID, SKIN, DIEP, WIN/WIN, DE NIEUWE WERELD, PARADISE TRIPS, OF IK GEK BEN, HET HART VAN HADIAH TROMP, IN BLUE, RAAK, ABI, SAMMY PARAMARIBO, LA ÚLTIMA PRIMAVERA, KABAM! VLEKKELOOS, LUC, MAGMA, TOT ZONSONDERGANG en DE MAN UIT ROME. De titels zijn onderscheiden met prijzen in zowel binnen- als buitenland zoals diverse Gouden Kalveren, een Gouden en Kristallen Beer in Berlijn, Critics Choice in Cannes, een Golden Globe Nominatie en twee International Emmy Awards.
In november verschijnt de Spaanse coproductie KILLING CRABS in de bioscoop, in postproductie is de telefilm thriller PARIA en in productie zijn de documentaires LUCAS en THE NIGHT OF YOUR LIFE. Er worden diverse nieuwe speelfilms en series ontwikkeld, w.o. de Canadese coproductie IN ALASKA, het 2e seizoen van KABAM! de jeugdfilms GEWOON NICK en CHARLIE, HET BOMENMEISJE, de speelfilms ROT en VERLOREN ZOON en de historische biopic ANTON DE KOM – IK ZAL GEHOORD WORDEN (NFF Development Award 2022).

Openstaande vacatures

Helaas zijn er momenteel geen stageplekken beschikbaar voor dit stagebedrijf.